Hazai szélerőmű sikerek

Egy befektetőcsoport által megrendelt ötvenkét darab NRGens 50 kW-os szélturbina telepítését a Kautéla Zrt. még ez év folyamán elvégzi. A berendezés megalkotásában több hazai egyetem és számos szakcég is közreműködött, így az NRGens 50-es szélerőmű sikerében is együtt osztoznak.

Újabb fázisába ért az NRGens 50 kW-os magyar gyártmányú szélerőmű sikertörténete, ami a rövidesen megkezdődő telepítések által egyre kézenfekvőbben mutatja, hogy a hazai gyártó egy eddig hiányzó piaci rést fedett le a termékkel. A magyar gyártású turbina kialakításánál alapvető szempont volt a kontinentális éghajlaton jellemző alacsonyabb szélsebességek maximális kihasználása, ugyanakkor a versenyképes ár, ami mellett az NRGens a hazai vállalkozások számára is kiemelkedően hasznos befektetés lehet. A hozzáértő befektetők számára nyilvánvalóvá vált, hogy számukra a legjobb megoldást a helyi szélviszonyokból kihozható maximális hozamra tervezett szélerőmű és e mellett egy hazai gyártó garanciái és üzemeltetői rugalmasság biztosíthatja. A döntés megszületett, így befektetőcsoport által megrendelt ötvenkét darab NRGens 50 kW-os szélturbina telepítését a Kautéla Zrt. még ez év folyamán elvégzi. A berendezés megalkotásában több hazai egyetem és számos szakcég is közreműködött, így az NRGens 50-es szélerőmű sikerében is együtt osztoznak. A vállalat a kimagasló ár-érték arányt hazai beszállítók és alkatrészgyártók segítségével tudta megvalósítani.

Ajánlott tartalom

Ismét lehet pályázni a napelemes támogatásra

Az elutasított pályázatok hátterében téves feltételezés állt, miszerint az adószámmal rendelkező magánszemélyek által megjelölt ingatlanokban gazdasági tevékenység zajlik. A bejelentés azután történt, hogy sorra utasították el az ilyen pályázatokat, ellentétben a kiírásban foglaltakkal.

Nincs hozzászólás

  1. T.Szerkesztőség!

    Szeretném tudni,hogy az NRGens 50 hol van már felállítva és milyen tényleges,konkrét,gyakorlati sikerekkel rendelkezik.
    Tudtommal az elődje nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és agyakorlatban az utódjárol sem tudunk semmi kézzelfoghatót
    Tisztelettel:Kottán Ervin