Házakba telepíthető óriásakkuval állt elő a Nissan

Csak Európában lesz kapható a Tesla Powerwall közvetlen riválisa.

A Nissan meglepően kevés felhajtást csapva bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a Tesla Powerwall termékekkel közvetlenül rivalizáló xStorage otthoni akkucsaládját. A termékek csak Európában lesznek kaphatóak.

A házakba tervezett akkuk kétféle módon csökkenthetik a havi áramszámlát: egyrészt eltárolhatják a napelemes rendszerek által generált áramot, másrészt pedig lehetővé tehetik az olcsóbb éjszakai áram nappali használatát. Az akkukat általában a villanyóra és a kismegszakítók közé érdemes bekötni.

A legolcsóbb Nissan xStorage akku 4,2 kWh teljesítményt kínál, beszereléssel együtt bruttó 4000 euróba, azaz nagyjából 4552 amerikai dollárba kerül majd. Összehasonlítási alapul a 6,4 kWh teljesítményű Tesla Powerwall alapvetően 3000 dollárba kerül, ám a beszerelési költséggel és hasznos extrákkal együtt valójában 5000 dollár körüli befektetést jelent. Ez az összeg 27 százalékos áfával megbolondítva olyan 5579 eurónak felel meg.

forrás: pcworld.hu

Ajánlott tartalom

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

Az otthonfelújítási program hatására az első negyedévben megnőtt a kereslet a korszerűsítési munkáknál használt valamennyi termékcsoportban, de főként a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok iránt - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) az MTI-vel.