A jóidő beköszöntével a kerti munkák mellett a házunkat is alaposan szemügyre vehetjük, felfedezve az esetleges hibákat és kijavítva azokat. Listánkban összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni.

Házápolás

A jóidő beköszöntével a kerti munkák mellett a házunkat is alaposan szemügyre vehetjük, felfedezve az esetleges hibákat és kijavítva azokat. Listánkban összefoglaltuk, mire érdemes odafigyelni.

• Tisztítsuk ki az ereszcsatornákat! A változékony időjárásban fontos, hogy a lehulló esővíz akadálymentesen lefolyhasson. Távolítsuk el az ereszbe hullott faleveleket és ágdarabokat, ellenőrizzük, hogy mindenhol ép-e a csatorna.

• A kéményt egy darabig nem fogjuk használni, így tökéletes az idő, hogy megtisztítsuk vagy megtisztíttassuk azt is, felkészülve a hidegebb napokra. Emellett egy rosszul szellőző kémény veszélyes is.

• Amennyiben van, ellenőrizzük a deszkaburkolatot is. A sérült darabokat javítsuk ki, a hiányzó részeket mindenképp pótoljuk. Ha még újra is festjük, egy új, friss ház vár majd haza minket. Folytassuk a tetőcserepek vizsgálatával!

• A burkolat mellett a kerítés és a korlátok festése is új színt kölcsönöz házunknak, de természetesen a karbantartás is nagyon fontos saját biztonságunk érdekében.

• Nézzük át alaposan a szellőzőnyílásokat és az elszívóberendezéseket, hogy tökéletes-e a szellőzés és a működésük. Az esetleges akadályokat szüntessük meg, majd alaposan tisztítsuk ki mindet!

• A légkondicionálót se felejtsük el! A filtert cseréljük ki, ha szükséges, vagy hívjunk karbantartókat!

• A nyílászárók ellenőrzése hosszadalmasabb, de még a fűtésszezon előtt érdemes átesni rajta, és megoldani a megfelelő szigetelést.

Ajánlott tartalom

Csúcsot döntött a zöld hitelek állománya a tavalyi évben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programja révén a bankok a 2023 végi összesítés alapján majdnem 880 milliárd forint hitelt helyeztek ki - mondta az MNB szerdai sajtóeseményén Budapesten a Fenntartható pénzügyek főosztályának vezetője.