Hibrid autók top 5 2012-ben

Valljuk be, habár a Toyota Prius és a Honda Insight hibrid autókkal levesebb az üzemanyag-fogyasztás, a külsejük annyira nem hoz lázba senkit. Ezért íme 5 olyan sportautó, amelyek nem csak dizájnjukkal hódítanak, de elárulják vezetőjükről, hogy környezettudatos is.

Honda Acura NSX
A 90-es években Japán bebizonyította, hogy fel tudja venni a versenyt a világvezető sportautó márkákkal. A Honda Acura NSX 1990-től 2005-ig volt forgalomban, és most, 7 év után, újra az utakra kerül. Viszont természetesen módosításokkal hozzák újra forgalomba, hiszen hibrid motorral látják el, és nem is akármilyennel. A 3.5L VTEC V6 technológia ötvözve az elektromos motorral ellátott duplakuplungos váltóval látja el a hátsó kerekek meghajtását, míg két elektromos motor biztosít nyomatékot az első kerekeknek kanyarok bevételekor.

Honda CR-Z
Egy másik Honda modell, a CR-Z prototípusa először 2007-ben került bemutatásra, és 2010-ben végre elkészült a tömeggyártásra is alkalmas változat. Az autó külseje a CR-X modellt idézi a 80-as évekből, sportos és kétüléses dizájnjával. Azonban annyira nem számít sportautónak, a maga maximális 122 lóerejével.

honda cr-z

2012 Fisker Karma
Fisker, egy új név az autógyártók körében ebben az évben szalagra dobta a Karma névre keresztelt modelljét, mely a hibrid rendszert mutatós négyajtós külsőbe burkolja. A Karma 2.0L turbófeltöltővel ellátott elektromos motorja felfogható a Chevy Volt egy sportosabb verziójaként is. 403 lóerő elérésére képes, több, mint 80 kilométert tud megtenni csak elektromos üzemmódban, 6,3 másodperc alatt 96 km/órás sebességre gyorsul, maximális sebessége pedig kb. 201 km/óra. Azonban van egy bökkenő: a csodajárgány 90 ezer dollárba (közel 19 és fél millió forintba) kerül.

fisker karma

Ford 2013 Fusion
Az új Fusion még idén ősszel megvásárolható lesz, és kétféle verzió közül is választhatnak az érdeklődők. A kétféle Ford Fusion különbbé teszi ezt a modellt a Hyundai Sonatatól és a Toyota Camrytől. 185 lóerőre képes, és az elvárások szerint 5 litert fogyaszt majd 100 kilométerenként. A másik variáns, a Fusion Energi ugyanazzal a 185 lóerős rendszerrel van felszerelve, de csak kicsivel több, mint 2 liter/100 kilométer a fogyasztása.

ford fusion

BMW ActiveHybrid3 és ActiveHybrid5

A BMW is beszáll a ringbe a hibrid autók terén két új modellel. Mindkét hibrid külsőre többé-kevésbé egyezik dizájnban a nem hibrid verziókkal. Az ActiveHybrid5 kezdő ára 61845 dollár (vagyis több, mint 13 millió Ft) lesz, viszont az ActiveHybrid3 várható áráról még nem tudni.
Ezekkel a járgányokkal a lassú hibrides döcögéseknek biztosan vége szakad.

BMW Active hybrid3

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.