Hibrid hajtású városi buszokat tesztelnek Kecskeméten

A Mercedes nemrégiben kipróbált hibridbusza után szerdától egy héten át a Volvo hasonló járművével ismerkedik Kecskemét lakossága.

Zombor Gábor polgármester sajtótájékoztatón elmondta: a bemutató célja, hogy a tesztelt modellek közül megtalálják a megyeszékhely számára a legmegfelelőbbet, amelyből az első járművek már jövőre feltűnhetnek a városban. Közlése szerint a helyhatóság jelenleg három közlekedésfejlesztési projekten dolgozik, ezek összértéke meghaladja a 130 milliárd forintot. Az egyik ilyen projekt egy intermodális, azaz közös vasúti és autóbusz-pályaudvar létrehozásáról, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről szól; a 17 milliárd forintos támogatásra benyújtott uniós pályázat elbírálási folyamata a végéhez közeledik – tette hozzá a polgármester. Jelezte: ha a város elnyeri a remélt forrást, akkor lecserélik Kecskemét 53 járműből álló autóbuszparkjának jelentős részét. Ezek helyére az elképzelések szerint 30-35 új, takarékos és környezetbarát, hibrid buszokat állítanak forgalomba, az elsőket várhatóan már jövőre. Zombor Gábor tájékoztatása szerint a lakosság és az önkormányzat számára a legmegfelelőbb típus kiválasztásához nyújt hasznos információkat a Mercedes korábbi és a Volvo mostani bemutatója.

A szerdán bemutatott két Volvo 7700 hibrid autóbuszról Szűcs Árpád, a Volvo Hungária Kft. értékesítési vezetője elmondta: ezekből a dízel-elektromos hajtású, alacsonypadlós járművekből már csaknem félezer fut Európa városaiban, és tavasz óta Miskolcon is forgalomba állították az első ilyen magyarországi járművet. Hozzátette, hogy az eddigi üzemeltetési tapasztalatok mindenhol kedvezőek: ezek a buszok a belvárosi forgalomban akár 30-37 százalékos üzemanyag-megtakarításra képesek, 50 százalékkal kisebb nitrogén-oxid- és részecskekibocsátás mellett.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.