Forrás: Toyota

Hidrogéntechnológiai együttműködést kötött a Dunaújvárosi Egyetem

Hidrogéntechnológiai tananyagfejlesztésre, képzések megerősítésére és népszerűsítésére stratégiai együttműködési megállapodást kötött szerdán a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség (MHTSz) – közölte a MHTSz az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A tájékoztatás szerint az eseményen Vigassy Csaba, az MHTSz  ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, már most jól látszik, hogy a megújuló energiatermelésből származó villamos energia kiegyenlítése és tárolása a jövőben elképzelhetetlen a hidrogén technológia nélkül, amely technológia alkalmazásához megfelelő számú magasan képzett szakemberekre van szüksége Magyarországnak. Hozzátette, hogy a szövetség nagy hangsúlyt fektet a technológiához kapcsolódó közép- és felsőfokú oktatás kialakítására, melynek fontos állomása az egyetemekkel való együttműködések megerősítése.

Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy a hidrogén előállításával, felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok alapjául szolgálhatnak egy Százhalombatta, Dunaújváros, Paks, Szekszárd térségével meghatározható úgynevezett hidrogén völgynek, amelynek komoly szerepe lehet a megújuló acélgyártásban, a zöldacél előállításában is – közölte a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség.

Ajánlott tartalom

Győrben is tesztelik a hidrogéncellás autóbuszt

Júniusban Győrben is teszteli a hidrogénmeghajtású Solaris Urbino autóbuszt a Volánbusz és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt. az egy évig tartó mintaprojektje során - jelentette be pénteken a közlekedési társaság és az ügynökség.