Hírességek kampányolnak az erdők védelméért Angliában

Annie Lennox skót énekesnő, Judi Dench angol színésznő és más hírességek is csatlakoztak az angol erdők megmentéséért indított kampányhoz.

A kezdeményezés célja nyomást gyakorolni a brit kormányra, hogy ne engedje át magánkézbe az angol erdőket, hanem őrizze meg azokat állami tulajdonban, így biztosítva a jövő nemzedékek szabad hozzáférését. A kabinet tavaly jelezte, hogy egyeztetések folynak a teljes angol erdőállomány mintegy 18 százalékát kitevő állami erdészetek “új tulajdonlási lehetőségeiről”. A kampány szervezői szerint egy jelenleg a parlament előtt lévő törvényjavaslat lehetőséget biztosítana a kormánynak a privatizációra.
A Save England’s Forests (Mentsük meg Anglia erdeit) mottójú civil kezdeményezéshez számos híresség csatlakozott, Lennoxon és Denchen kívül többek között Gillian Anderson amerikai színésznő, Richard E. Grant brit színész, Lily Cole angol modell és Vivienne Westwood brit divattervező.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.