Hivatalosan is megnyílt hazánk legzöldebb irodaháza

2013. február 25-én közel 150 prominens vendég jelenlétében és ünnepélyes keretek között került sor a Skanska által fejlesztett Green House irodaház hivatalos megnyitójára.

Hazánk első LEED Platinum előtanúsított irodaházát elsőként Johan Karlström, a Skanska csoport Elnök-vezérigazgatója méltatta a svéd gyökerű nemzetközi cég globális törekvéseinek tükrében, majd Grzegorz Strutynski, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. Ügyvezetője üdvözölte a jelenlevőket házigazdaként. Karin Olofsdotter Svéd nagykövet a Magyarországon jelenlévő svéd vállalatok közötti kiemelkedő együttműködésről, valamint a fenntartható fejlődés útján tett konkrét lépéseikről szólt, míg Dr. Bagdy Gábor Főpolgármester-helyettes a főváros városfejlesztési terveinek irányából közelítette meg a Green House projekt jelentőségét. A környezettudatos irodaház bérlőjeként és együttműködő partnereként Tanja Vainio, az ABB Kft. Ügyvezető igazgatója szólt részletesen több olyan innovatív, intelligens technológiai megoldásról, amely hozzájárul a Green House egyedülálló energiahatékonyságához, alacsony üzemeltetési költségeihez, valamint az ott kialakított irodák egészséges, kreativitást ösztönző munkakörnyezetéhez. A rendezvény ideje alatt megnyitott és március 10-ig látogatható Eco-Design kiállítás észt, dán, kanadai, francia, spanyol és magyar tervezők újrahasznosított anyagokból készült bútorait, újragondolt használati és dekoratív tárgyait mutatja be a Kassák Lajos utcai irodaház földszinti területén. A Green House irodaterületei már 60%-ban gazdára találtak még az épület decemberi átadása előtt, de a fennmaradó közel 4.600 négyzetméternyi zöld iroda iránt is folyamatos az érdeklődés.

Ajánlott tartalom

A legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot - írta a hirado.hu pénteken.