Hó borítja a szubtrópusi Szocsit

Rendkívül hideg időjárás köszöntött be Oroszország-szerte, szerdára a szubtrópusi Szocsiban is hatalmas hó borított be mindent.

Moszkvában napok óta tart a nagy hideg, s a következő napokban még lejjebb süllyed a hőmérséklet: mínusz 30-32 Celsius-fokot ígérnek a szakemberek. Ennek ellenére a fővárosból egyelőre csak egy fagyhalálról számolt be a Gazeta.ru hírportál. Arról azonban érkeznek jelentések, hogy országszerte növekszik a fagyásos sérültek száma. Novoszibirszkben, a 40 fokos fagyban félszázan jelentkeztek a kórházakban. Az orosz legfőbb ügyészség tekintettel a nagy hidegre, kötelezte a rendőröket, hogy előzetes egyeztetés nélkül szállítsák a magatehetetlen italos embereket az egészségügyi központokba, amelyek ugyancsak büntetőjogi felelősséggel tartoznak az ilyen állampolgárok ellátásáért.
A rendkívüli hideg miatt Cseljabinszkban és az Altáj hegység lábánál a mínusz 30-36 fokos hideg miatt iskolai szünetet rendeltek el. Nyizsnyij Novgorodban, Oroszország európai részén lévő történelmi városban közel háromezren maradtak fűtés nélkül reggel a mínusz húsz fokos hidegben. A fekete-tengeri üdülőhelyről adott riportjában a Rosszija 24 hírtelevízió szánkózókat mutatott, akik az amúgy hullámlovaglásra használatos felfújható banánon ülve siklottak le az enyhe éghajlatáról híres Szocsi utcáin. A felvételek szerint a pálmafák is roskadoznak a hirtelen leesett nagy hótól. A Szocsiban élők sorra teszik fel az internetre a mobiltelefonokkal készített, szokatlan képeket. A város repülőteréről ugyanakkor nem tudták elindítani a járatokat.

Ajánlott tartalom

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.