Hófúvás és eső következik

Ma napközben eleinte főleg keleten, északkeleten eshet még eső, az Északi-középhegységben hó, majd átmeneti szünet után késő délutántól délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből nyugaton havazás, a Dunántúl déli-délkeleti részén pedig eső, havas eső várható, írja Kurunczi Rita, az Időkép meteorológusa.

Nyugaton élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a szelet, így ott hófúvás is kialakulhat, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Kettős fronthatásra számíthatunk. Holnap reggelig nagyjából a Szeged–Győr vonalig terjedhet a csapadék, mely egyre többfelé válthat át hóba. Napközben az északi-északnyugati harmadban és a Dunántúl nagy részén hó formájában
hullhat a csapadék, míg délebbre továbbra is előfordulhat eső, havas eső is. Hidegebb levegő árasztja el térségünket, megélénkül, megerősödik az északi, északkeleti szél, főként a Dunántúlon hófúvások is kialakulhatnak. Pénteken is többfelé várható havazás, a hőmérséklet jelentősen visszaesik, több helyen napközben is fagyni fog, szombat-vasárnap hajnalban pedig a havas, kevésbé felhős tájakon akár -10, -15 foknál is hidegebb lehet.

Ajánlott tartalom

Áder János online követte a Dubajban rendezett klímacsúcs találkozót

Elengedhetetlen a megváltozott klímához és hidrológiai viszonyokhoz való alkalmazkodás - hangoztatta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke, korábbi köztársasági elnök az ENSZ klímaváltozási keretegyezménye részes államainak csúcstalálkozójához (COP 28) kapcsolódó Víz és Klímaügyi Vezetők tanácskozásán, pénteken.