Hogyan fogjunk hozzá panelházunk felújításához?

Tudja Ön, melyek az első lépések, ha egy panelház felújításába kíván fogni?

Hogyan takaríthatja meg az energiafogyasztás akár 50%-át a beruházással? Milyen felmérések, döntések, dokumentumok szükségesek a finanszírozás megszerzéséhez, vagy a felújítás elkezdéséhez? Hogyan és mennyi idő alatt térülhet meg egy ilyen energiahatékonysági beruházás?

Az Óbudai Faluház felújításának kommunikációs partnere, az Energia Klub, a Beco Hungary a helyi szervezők bevonásával társasházak energiahatékonysági felújítását elősegítő projektmenedzsment képzést tartott.

A képzések helye és ideje (illetve a program):

2010. március 10., Budapest
2010. március 17., Szolnok
2010. március 23., Debrecen

A képzés mindazoknak szólt, akik érintettek iparosított technológiával készült épületek felújításában, azaz elsősorban közös képviselőknek, lakásszövetkezeti elnöknek, önkormányzati megbízottaknak, képviselőknek, energiagazdálkodási szakembereknek, pályázatíróknak.

Bővebb információ: Tóth Nelli, toth@energiaklub.hu, 06/1 411 3526.

A képzés a Staccato és a Lakcímke projektjeink része, amely az Európai Unió és az NFGM támogatásával valósul meg.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit