Holnap ismét Green-Go Filmfesztivál és Családi Nap

Több mint 30 ország csaknem 150 természetvédelmi témájú kisfilmje, egész estés többszörösen díjazott környezetvédelmi szuperprodukció, tartalmas beszélgetések és ismeretterjesztő játékok, valamint fenntartható dizájnvásár várják szombaton a Green-Go Filmfesztivál és Családi Nap közönségét a fővárosi Central Passage-on.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Green-Go Filmfesztivált és Családi Napot Budapesten. A rendezők célja, hogy a bemutatott filmekkel és a különböző programokkal ráirányítsák a figyelmet az egészséges ivóvíz fontosságára, a hulladék okozta problémákra és a környezetvédelemre. A fesztivál szorosan kapcsolódik a héten lezajlott Budapesti Víz Világtalálkozóhoz, hiszen az éltető víz most a Green-Go Fesztiválon is az egyik kiemelt téma. Szombaton a filmvetítéseken kívül természetvédő civil szervezetek programjain vehet részt a közönség. Izgalmasnak ígérkezik az idei filmválogatás, amelyben a Green-Go aktuális témáit (fenntartható vízgazdálkodás, hulladékkezelés, a biológiai sokszínűség megőrzése) feldolgozó a hazai és külföldi mozifilmek kaptak helyet, de a fesztivált megelőző versenyre nevezett több száz alkotó kisfilmje is látható lesz. A környezettudatosság iránt komolyabban érdeklődők egy nyílt fórumon szakértőkkel vitathatják meg a természettvédelem aktuális kihívásait és a jövőnket meghatározó lehetőségeket. A fenntartható dizájn szerelmesei sem fognak csalódni az október 12-i programban, ha ellátogatnak a DiP Design Passage dizájnvásárra (www.facebook.com/DIPdesignpassage) és a Gardrób Közösségi ruhavásárra (www.facebook.com/GardrobKozossegiVasar).

További információ: http://greengofest.eu/hu/festival

Ajánlott tartalom

A Rockefellereknek is ciki lett az olaj

Már a Rockefeller örökösök sem hisznek az olajban: a családi alapítvány kivonul az ExxonMobilból, mivel úgy vélik, józan ember nem fektet most pénzt a földi életet veszélyeztető fosszilis energiákba.