Classic Layout

A bárányhús a legkevésbé zöld

Az élelmiszerek közül a bárány- és marhahúsnak, valamint a sajtoknak a legnagyobb a szén-dioxid-lábnyoma. A zöldség és a gabona még mindig a „legzöldebb” élelmiszer az Environmental Working Group (EWG) amerikai környezetvédelmi szervezet kutatása szerint.

Bővebben

Sárkányok Indonéziában

Néhány hónappal ezelőtt elképesztő felfedezést tett egy kutatócsoport Indonéziában. A Buton-ban található Lambusango Erdőben egy parányi gyíkszerű élőlényt találtak, amiről közelebbről nézve megállapították, hogy bizony szárnyai vannak. A lény így leginkább egy apró sárkányhoz hasonlít.

Bővebben

Lakossági program a megújuló energiák megismertetésére

A lakosság komolyan érdeklődik az energiatakarékos megoldások iránt és használja is azokat, vannak azonban olyan berendezések, technológiák amelyek népszerűsítésre szorulnak - derül ki a Magyar Megújuló Energia Szövetség (MMESZ) ezer fő bevonásával végzett reprezentatív felméréséből, amelyet Kiskunmajsán sajtótájékoztatón ismertettek.

Bővebben

Sós talajokon is teremhet búza

Ausztrál kutatók sótűrő durumbúzát állítottak elő, ami segíthet abban, hogy a növekvő vízhiány és a változó éghajlat mellett is növekedjen az emberiség élelmiszerkészlete. A szakemberek a Nature Biotechnology című szakfolyóiratban jelentették meg a tanulmányukat.

Bővebben