Hordozható napelem mobilokhoz és táblagépekhez

A PocketPanel egy napelemes töltő Androidos okostelefonok és táblagépekhez. A polikristályos napelemek egy textildarabon helyezkednek el, így össze tudjuk tekerni, és tépőzárral rögzíteni, ha nem használjuk.

A panelek által összegyűjtött és átalakított elektromosságot egy USB csatlakozóba vezetik, így alkalmas a legtöbb Android operációs rendszert futtató telefon és táblagép feltöltésére. Emellett szinte az összes USB csatlakozós töltővel rendelkező elektronikus eszköz is kompatibilis a PocketPanellel, mint például az iPhone és az iPad. A termék két változatban kapható. A 6 wattos teljesítményű modell egy átlagos okostelefont jó fényben 1,5 óra alatt teljesen feltölt. Egy nagyobb, 2 amperes változat pedig kifejezetten táblagépekhez készült, ezeket átlagosan 2 óra alatt képes feltölteni. A készítő először magának barkácsolt egy készüléket az egész napos kinti munkához, ugyanis nem talált a piacon elég nagy teljesítményű napelemet, amely elég gyorsan feltöltené elektronikus eszközeit.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.