Hordozható napelemes laptop töltők

A hordozható napelemes töltők piaca egyre inkább bővül, azonban ez nem jelenti azt, hogy a választás is egyszerűbb a különböző termékek között. Megpróbáltuk összeszedni, a korábban be nem mutatott választékot.

A hordozható töltők még korántsem tökéletesek, egyik sem tudja megoldani a teljes, rövid idejű töltést, ám teljesítményük folyamatosan javul. A legfontosabb tulajdonságok a megfelelő töltés biztosítása a zökkenőmentes munkához, amikor nincs áram a közelben; a könnyű hordozhatóság és természetesen a megfizethető ár. Ezen tulajdonságokon keresztül mutatjuk be a választékot.

Solarrolls. A gyártó a legideálisabb szabadtéri töltőnek tartja termékét, mely kiválóan alkalmas hátizsákos kirándulásokhoz vagy kempingezéshez. Teljesítménye a forgalmazott méretenként változik, egy laptop töltésére is alkalmas roll 14 wattos. Ez elegendő a töltöttségi szint fenntartásához, használat nélkül pedig 5-10 óra alatt, a napfénytől függően, feltölti az akkumulátort. A különböző méretű és teljesítményű töltők egymáshoz kapcsolhatók, megsokszorozva kapacitásukat. Ahogy a neve is mutatja, feltekerhető, tehát nagyon egyszerű a hordozása. Mivel vízálló, változatos terepen használható biztonsággal. A legnagyobb forgalmazott méret 12 col széles illetve 57 col hosszú, súlya körülbelül 500 gramm. Az árak természetesen a mérettől függően változnak 295 és 655 dollár között. A laptop töltésére alkalmas, legnagyobb méretű solarroll kerül 655 dollárba.

voltaic generator

A Voltaic Generator-ról már ejtettünk pár szót, mikor a napelemes táskák piacán néztünk körbe. A táska oldalán elhelyezett napelemek 15 wattra képesek, egy napnyi töltéssel elegendő energiát termelve egy laptop feltöltéséhez. Ezt a tulajdonságát egy ilyen táskának, mellyel nagyrészt munkába járunk, nem igazán szükséges kihasználni, inkább az elhelyezett akkumulátoregységek jelentik a segítséget. Mivel a Voltaic egy táska, hordozása nem jelenthet különösebb problémát. Újrahasznosított PET palackokból készült, így vízálló és a lehetőségekhez mérten a legkönnyebb, bár súlya így is 2 kilogramm. Mérete elegendő, hogy egy 17 colos laptop elférjen benne. Ára 599 dollár.

A Sunshine Solar táska a legolcsóbb, ám ennek megfelelően kevésbé praktikus ebből a csoportból. Maximális teljesítménye 13 watt, a gyártó szerint is inkább a töltöttségi szint fenntartására és nem az akkumulátor feltöltésére szolgál. A koncepció szándékoltan aktatáskára, egy elég súlyos, több mint 4 kilogrammos modellre hajaz. Méretei: 20.5” x 13” x 1.5”. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az „aktatáskában” nem tudunk tárolni semmit, tehát a laptop és az esetleges iratok szállítása plusz táska, a Sunshine Solar egyáltalán nem kényelmes. A kevésbé praktikus megoldás ennek megfelelően jóval olcsóbb. 160 dolláros áron került a piacra, ami hamarosan 90 dollárra esett le. Különféle kiegészítőket érdemes még hozzá venni, a számunkra megfelelő csomag ára tőlünk függ.

Ajánlott tartalom

Több mint húsz intézményhez telepített napelemrendszert a szegedi önkormányzat

Huszonegy intézményhez telepített napelemrendszert a szegedi önkormányzat, a beruházással jelentősen csökkenthető a vásárolt villamos energia mennyisége - jelentette ki Kovács Tamás (Párbeszéd) gazdasági alpolgármester hétfőn.