Hszinhua TV-t nézhetnek az iPhone- és iPod touch-tulajdonosok

Elérhetővé tette televíziós szolgáltatását az Apple iPhone és iPod touch készülékein a Hszinhua hírügynökség – jelentették be Pekingben pénteken.

Az iPhone- és iPhone touch-tulajdonosok mostantól a Hszinhua híradása mellett rajzfilmeket, pénzpiaci információkat és szórakoztató programokat nézhetnek a nap 24 órájában. Ehhez csak a megfelelő alkalmazásokat kell letölteni az Apple internetes áruházából, az iTunes Store-ból.
A Hszinhua TV tavaly kezdte meg műsorszórását, elsősorban a határon túli, külföldi közönséget megcélozva. Vu Csin-caj (Wu Jincai) a China Xinhua News Network Corporation (CNC) elnöke most úgy nyilatkozott, hogy a jövőben tovább kutatják annak lehetőségeit, hogy az új médián keresztül miként juttathatják el hírszolgáltatásukat egyre több emberhez.
A CNC mások mellett a Nokiával és a Samsunggal is keresi az együttműködés lehetőségét.
A Hszinhua kínai állami hírügynökség a piaci kihívásokra válaszolva a közelmúltban megkezdte stratégiai átalakítását, hagyományos struktúrájának megújítását, aminek része volt a kínai és angol nyelvű televíziós csatorna elindítása.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.