Hulladékudvar nyílt Tiszaújvárosban

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések közül – Miskolc után – másodikként nyílt hulladékgyűjtő udvar Tiszaújvárosban.

A 40 millió forintból megépült telepre a helyiek térítésmentesen bevihetik a keletkező hulladékot a másodnyersanyagoktól a veszélyes hulladékokon át az elhasznált gumiabroncsokig. A gyűjtőben robbanás-, fertőzés- és sugárveszélyes anyagokat nem vesznek át.
Bráz György, Tiszaújváros alpolgármestere a létesítmény átadását követően hangsúlyozta, hogy a város nagy lépést tett előre a környezetvédelemben, az egészségesebb közérzet megteremtésében.
A város délkeleti részén kialakított létesítmény jól megközelíthető, július 1-jétől pedig hetente 10 és 18 óra között szakszemélyzettel biztosítják az üzemeltetést. Az önkormányzat a jövőben lehetőséget szeretne adni arra, hogy a városkörnyéki települések is használhassák az udvart.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.