Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Húsvét utáni nyúlmentő programot indítottak állatvédők

Húsvét utáni nyúlmentő programot indítottak állatvédők

Felelős állattartásra hívja fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely húsvét utáni nyúlmentő programot indított.

“Rengetegen vannak olyanok, akik élő nyusziból bevásároltak húsvét előtt, viszont a hétköznapokban az állatok tartására már nincs lehetőségük. Ha ezek az emberek utcára dobálják megunt állataikat, a börtönnel is büntethető állatkínzás bűncselekményét követik el” – fogalmaz az Orpheus közleménye. A felelőtlenül állatot bevásárlók számára az egyesület húsvéttól május végéig tartó “nyúlmentő” programot indít, így a megunt nyulakat a lakosság leadhatja a programszervezőnél. Az állatvédők a leadott nyuszikat szükség esetén gyógykezelik, élelemmel látják el és térítésmentesen adják tovább az őket szerető gazdákhoz. Az egyesület munkatársai kérik a leadókat, hogy az állattal együtt hozzák el a nyulak tartáshoz használt ketrecet vagy ólat is, hogy azt az örökbefogadóknak tovább adhassák. Az állatmentő programhoz (a nyuszik befogadásához, tartásához, orvosi ellátásához, gazdához adásához) semmiféle pénzügyi alap nem áll rendelkezésre, így az állatvédők várják együttműködők, örökbefogadók és támogatók jelentkezését is. A programról bővebben a www.zug.hu/nyuszi honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.