Nehéz elhinni, de már harmadik születésnapját ünnepeli a világméretű kampány, mely az éghajlatváltozásra hívja fel a figyelmet.

Idén is lesz Föld Órája (+videó)

Nehéz elhinni, de már harmadik születésnapját ünnepeli a világméretű kampány, mely az éghajlatváltozásra hívja fel a figyelmet.

Ezért kapcsoljuk le egy egész órára a villanyt és minden elektromos berendezést, szimbolikus gesztust téve. Olyan hatalmas amerikai építmények borulnak ilyenkor sötétbe, mint például a Mount Rushmore, az Empire State Building, a „Welcome to Fabulous Las Vegas”, a Harrah’s Caesar Palace, és az MGM Mirage Las Vegasban, valamint a San Francisco-i Golden Gate híd.

Idén az Arizona állambeli Montezuma Castle National Monument és a Soldiers and Sailors Monument Indianapolisban. A résztvevők között lesz az Atlanta’s Bank of America épülete és a Pike Place Market jele Seattle-ben. Természetesen a szervezők az elkövetkezendő napokban jó pár további résztvevő jelentkezésére számítanak.
A World Wildlife Fund, amely minden évben megrendezi a kampányt, reméli, hogy idén még több civil csatlakozik az eseményhez. Különösen bíznak az USA 50 államának részvételében.

Tavaly olyan hírességek kampányoltak a Föld Órájáért, mint Edward Norton, Alanis Morissette, és Yoko Ono.
Készen áll egy kis gyertyafényre március 27-én? Tekintse meg a 2010-es Earth Hour reklámfilmjét:

Ajánlott tartalom

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.