Így ég le egy szélerőmű

Mivel, a lángok 90 méter magasan csaptak fel, így a tűzoltók tehetetlenek voltak. Az ausztriai Gáloson (Gols) történt az eset.

Egy éppen arra járó tűzoltó vette észre szombaton hajnalban, hogy az ausztriai Gálos (Gols) településen az egyik szélerőmű lángra kapott. A kiérkező tűzoltók azonban nem sokat tehettek, mert a tűz a 91,5 méter magasan lévő gépházban történt – írja a nyugatmagyar.hu. Erich Pittnauer a tűzoltók vezetője azt mondta a portálnak, hogy a gépházban, mintegy 400 liter hajtóműolaj volt. Feltehetőleg az is elégett. Wolfgang Trimmel, a BEWAG műszaki menedzsere kifejtette, már intézkedtek egy daru helyszínre hozásáról. Amint megérkezik a gép, nekiláthatnak a bontásnak. A tűzesetben senki sem sérült meg, az anyagi kár viszont jelentős.

Egy korábbi videó, ahogy széttörik a szélkerék:

Korábbi videónk a szélenergiáról és annak hasznosításáról:

[media id=105 width=600 height=400]

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.