Így jön a zivatar

Hétfőn délután, este északkeleten (főként Hajdú-Bihar, Borsod-Abauj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) néhol zivatar várható 60-80 km/h-s viharos széllel, esetleg jégesővel, de heves zivatar nem várható, írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet délnyugaton 20, 23, másutt 24, 29 fok között valószínű. Késő estére 18, 23 fok közé hűl le a levegő. Az éjszakai órákban délnyugat felől intenzív csapadékzóna érkezik, esővel, záporral, helyenként zivatarral. Kedd reggel, délelőtt főként a Dunántúl keleti részén és a Duna–Tisza közén lehet zivatarra számítani. A nap második felében főként az ország északkeleti harmadán várható zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséri az intenzívebb zivatarokat. Kedden a a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16, 23, északkeleten, az Észak-Alföldön 23, 28 fok között alakul. Néhol heves zivatar (90 km/h feletti szél, 2 cm-es átmérőjű jég) kialakulása is valószínű, nagyobb eséllyel délután, este az Alföldön és északkeleten.

Ajánlott tartalom

Az elmaradott vidékek érdekében fenntartható városfejlesztési program indul

Fenntartható városfejlesztési program indul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) egyik pilléreként - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) területfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Kecskeméten, sajtótájékoztatón.