Így jön a zivatar

Hétfőn délután, este északkeleten (főként Hajdú-Bihar, Borsod-Abauj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) néhol zivatar várható 60-80 km/h-s viharos széllel, esetleg jégesővel, de heves zivatar nem várható, írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet délnyugaton 20, 23, másutt 24, 29 fok között valószínű. Késő estére 18, 23 fok közé hűl le a levegő. Az éjszakai órákban délnyugat felől intenzív csapadékzóna érkezik, esővel, záporral, helyenként zivatarral. Kedd reggel, délelőtt főként a Dunántúl keleti részén és a Duna–Tisza közén lehet zivatarra számítani. A nap második felében főként az ország északkeleti harmadán várható zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséri az intenzívebb zivatarokat. Kedden a a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16, 23, északkeleten, az Észak-Alföldön 23, 28 fok között alakul. Néhol heves zivatar (90 km/h feletti szél, 2 cm-es átmérőjű jég) kialakulása is valószínű, nagyobb eséllyel délután, este az Alföldön és északkeleten.

Ajánlott tartalom

Barcelonában enyhíteni akarják az aszályok következményeit

Vízen úszó sótalanító rendszert helyeznek üzembe Barcelonában az ősszel, hogy így csökkentsék a térséget sújtó tartós aszály következményeit - jelentett be a katalán kormány csütörtökön.