Így néz ki egy óriáskrokodil

A Fülöp-szigeteken elfogtak egy 6,4 méteres, egytonnás óriáskrokodilt, amelynél nagyobbat még soha nem ejtettek foglyul, jelentették be manilai tisztviselők.

“A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig elfogott legnagyobb krokodil 5,48 méter hosszú volt” – mondta Josefina de Leon, a Fülöp-szigetek környezetvédelmi minisztere az AFP-nek.Az állatot augusztus 15-e óta próbáltak csalikkal befogni, végül szombaton bizonyult elég erősnek egy fémkábel, amelyet már nem tudott elszakítani. Harminc ember kellett, hogy megkötözzék. A hatóságok szerint a hímkrokodil lehet a felelős több eltűnt ember haláláért. Úgy vélik, hogy megevett egy földművest júliusban, és megölt egy 12 éves kislányt is, mondta Rollie Sumiller krokodilvadász.
A krokodilt hánytatták, miután szombaton elfogták, de nem találtak emberi maradványokat, sem arra utaló nyomokat, hogy az állat ette volna meg a falusiak eltűnt bivalyait. A vadász hozzátette, hogy más emberevő krokodil is lehetett a térségben írja az index.hu.

óriás krokodil
A krokodilt hánytatták, miután szombaton elfogták, de nem találtak emberi maradványokat, sem arra utaló nyomokat, hogy az állat ette volna meg a falusiak eltűnt bivalyait. A vadász hozzátette, hogy más emberevő krokodil is lehetett a térségben. Bunawan város vezetése úgy döntött, hogy nem ölik meg a hüllőt, ehelyett a kormány egy nemzeti parkot épít, ahol majd más befogott állatok mellett megtekinthetik a látogatók. A crocodylus porosus a világ legnagyobb hüllője, általában öt-hat méteresre nő meg és akár száz évig is élhet.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.