Így repül egy napelemes helikopter

A Marylandi Egyetem kutatói egy új napelemes helikoptert terveztek.

A tesztrepülés kissé rövidre sikerült, a szerkezet mindössze kilenc másodpercet töltött a levegőben, és kevesebb, mint fél métert emelkedett el a talajtól. A csapat korábban épített már egy alternatív energiával működő helikoptert, mellyel rekordot is sikerült felállítaniuk. A leghosszabb ideig repülő emberhajtású helikoptert, melyet alighanem Leonardo da Vinci is megirigyelhetett volna, éveken át fejlesztették a kutatócsoport tagjai.

Valószínűleg belefáradtak a pedálozásba, így a napenergia felé fordultak. Az új gép szerkezete sokban hasonlít a korábbi járműhöz, igaz, jóval kevésbé fárasztó a működtetése. Ez a projekt hosszú utat tett meg az elmúlt hat-hét évben, az emberi erőtől a napenergiáig – állapította meg William Staruk, a Marylandi Egyetem oktatója, és a próbarepülés egyik szervezője. A kutató úgy látja, csak idő kérdése, hogy helikopterük még hosszabb utakat is megtehessen. A szakértő azt is hozzátette, eredményeikkel megnyithatják az utat a repülés forradalmasítása előtt. A Gamera Solar-Powered Helicopter, azaz a Gamera Napenergiás Helikopter valóban segíthet a légi közlekedés zölddé tételében.

A teljes cikk itt olvasható.

Kövessen minket FACEBOOKON IS!

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.