Így takarítson meg 10 % -ot a villanyszámlán

„Közösségi normatívára van szükség az okos hálózat fejlesztésének támogatására” –jelentette ki Brüsszelben Marco Signa, a Whirlpool Energia Stratégiájának szenior menedzsere, aki egyúttal a Ceced Európa (A háztartási és professzionális gépek gyártóinak szövetsége) igazgatója is.

„A technológia már megvan, a potenciális felhasználók száma növekszik, a cél: 2015-ben a teljes működőképesség” – mondta az igazgató. (Aiolus News) Az irányításon kívül Európa számára hasznosak lennének olyan közös szabályozások az intelligens infrastruktúra megteremtése érdekében, amelyek mind szélesebb energia megtakarítást eredményeznek, s amelyek a családok számára is egy várható, 10 % megtakarítást biztosítanak a villanyszámlán.
„Az ipari technológia előrehaladott állapotban van, sok felhasználó (Olaszországban 60 %, Angliában 80%, Skandináviában több mint 90%) már képes lenne beszélgetni az intelligens hálózattal a tábla, az okos telefon, vagy wi-fi kapcsolatokon keresztül. A megoldandó probléma az Unió szintjén: plurális tarifa, s így egy valóban nyílt és hajlékony energia piac, amely mindenki, a végfelhasználók, és a működtetők számára elfogadhatóvá teszi az okos hálózatot” magyarázza Marco Signa.

„Az okos hálózat vagy mindenki számára előnyös lesz, vagy sohasem fejlődhet ki teljesen – folytatja Signa-, s ezért európai szinten, kell közös megoldást találni, amely megkönnyíti a hálózat fejlesztését. Olyan megfelelő hálózatot kell létrehozni, amely a végső felhasználót arra ösztönzi, hogy változtassa meg szokásait a háztartási gépek használatát illetően a megtakarítás irányába, az üzemeltetőt pedig arra, hogy energia túltermelés esetén törekedhessen azt áthelyezni.” A háztartási gépek összekapcsolása arra is szolgál, hogy a végfelhasználó jobban megértse fogyasztásának regisztrálást, és ne érje meglepetés a számlán. „Az összekapcsolódás az újítás egyik legfontosabb elemét képviseli „fejezte be nyilatkozatát Signa.

Ajánlott tartalom

Szlovénia legkésőbb 2033-ig leállítja a szénalapú villamosenergia-termelését

A szlovén kormány csütörtökön elfogadta azt a nemzeti stratégiát, amely szerint az ország 2033-ig leállítja a szénalapú villamosenergia-termelését, és átszervezi annak a két tartománynak a gazdasági tevékenységét, amelyben még mindig működnek aktív szénbányák - közölte a szlovén kormányzati kommunikációs hivatal (UKOM).

Nincs hozzászólás

  1. Reméljük, hogy Magyarországon is egyre terjed majd ez a rendszer. A nagy áramszámla nem csak szolgáltatótól, de a szokásoktól is erősen függ. Most ez ELMŰ 2%-os éves kedvezményt ad az újonan csatlakozóknak, úgyhogy ezzel az Ügyfélajánló programmal is spórolhat az ember, de a szokások változását biztosan segítenék a technológiai újítások, és közösségiség terjedése is.