Az Egyesült Királyságban, Cambridgeshire városában működik a mu mu nevű kisvállalkozás, mely újrahasznosítható tokokat tervez és gyárt az Apple mobil termékeihez.

Így védd meg az új iPhone 5-öd

Az Egyesült Királyságban, Cambridgeshire városában működik a mu mu nevű kisvállalkozás, mely újrahasznosítható tokokat tervez és gyárt az Apple mobil termékeihez.

A mindössze három emberből álló cég minden egyes elkészült darabot saját kezűleg tervez, farag, csiszol és csomagol. Az alapanyagokat helyi forrásokból szerzik amikor csak tehetik, ha pedig valami nem elérhető a környéken, akkor is legalább az országban termelt anyagokat használják, így nemcsak a cég ökológiai lábnyomát tartják alacsonyan, hanem a helyi gazdaságot is erősítik. Az okostelefonokhoz vásárolt kiegészítők sajnos gyorsan elavulnak, az iPhone 5 például új csatlakozója miatt nem kompatibilis egyetlen előtte megjelent modell tartozékaival sem. Persze rendelhetünk az Apple-től átalakítót, ami 30 dollárba kerül (itthon 11,400 forintért lehet előrendelni). Szerencsére a mu mu felkészült erre, és október 29.-étől becserélhetjük náluk a használhatatlan tokokat az új verzióhoz járó kedvezményért. A régi modelleket újrafaragják és festik, így nem a szemétben végzik, hanem újrahasznosított tokokként vagy asztali óraként kelnek új életre. Emellett a csomagolást is visszaküldhetjük, melyért 10 százalékos kedvezmény kupont kapunk.

mu-mu

Ajánlott tartalom

A nyomtatás energiakibocsátásának felét meg lehetne spórolni tintasugaras nyomtatókkal

Ha 2025-ig az összes irodai lézernyomtatót kiváltanák tintasugaras nyomtatóra, akkor a jelenlegi szint 52 százalékára lehetne csökkenteni az energiakibocsátást, ez 1300 millió kilogramm szén-dioxidot takarítana meg, ami több mint 280 ezer autó forgalomból való kivonásával lenne egyenértékű - derül ki az Epson megbízásából készült kutatásból.