Igyon csapvizet, mert jó!

Csapvíz-kóstoltató országjárásba kezd a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) az ország több nagyvárosában, június nyolcadikán pedig felállítják a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekordját.

A MaVíz június nyolcadikán országos Guinness-rekordkísérlettel népszerűsíti a csapvízfogyasztást: délután kettőkor számos kisebb és nagyobb városban isznak majd várhatóan tízezrek egy-egy pohár csapvizet, beírva magukat ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe. Az addig tartó időszakban a szövetség tagvállalatai országszerte kóstoltató akciókat tartanak – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel. Budapesten évente 12 ezer mintát vizsgálnak a Fővárosi Vízművek laboratóriumaiban, sőt halakkal és kagylókkal is ellenőrzik, hogy van-e az emberi szervezetre káros anyag az ivóvízben. Ez az alaposság az ország más pontjain is követelmény, így valóban tiszta, egészséges ivóvíz jut a fogyasztókhoz. Magyarország ivóvizei kifejezetten egészségesek, fogyasztásukkal pedig magunk is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért – közölte Kurdi Viktor a MaVíz elnöke kedden, budapesti sajtótájékoztatón. A szövetség vezetője fölösleges pánik- és hangulatkeltésnek tekint minden ezzel ellenkező állítást.

Ajánlott tartalom

Miért érdemes otthoni víztisztítót használni?

Talán felesleges luxusnak tűnhet az otthoni víztisztítók használata, hosszú távon nagyon jó befektetésnek bizonyulhatnak, ráadásul csökkenthetik a háztartás műanyaghasználatát is.