Ilyen egy lombkoronába épített tündérhotel!

Igazi tündérlakosztály várja az atlantai The Buckland vendégeit, akik egy 150 éves fenyőfa koronájába épített házikóban tölthetik nappalaikat és éjjeleiket. Ha kedvük tartja, a teraszon a csillagos ég alatt is alhatnak a fűtött franciaágyon.

A háromszobás lombház minden részletét gondosan megtervezték tulajdonosai, mielőtt feltöltötték az AirBnB adatbázisába. A szobákat fából készült, romantikus függőhidak kötik össze, melyeket esténként fényfüzérek világítanak meg. A nappaliban hat vendég foglalhat kényelmesen helyet az öreg, tizenkét gyertya fényével világító csillár alatt, az antik bútorokon. A nyolcvanéves ablaktáblák lepréselt pillangókat fognak közre, rajtuk kitekintve, vagy a panorámás erkélyre kilépve egy hektárnyi gazdagon zöldellő erdőre látni.

A hálószobát kötelekből és fából épült függőhídon lehet megközelíteni: itt nem akármilyen ágyon hajthatja álomra fejét a lombház két lakója. Az ágyat ugyanis kerekekre szerelték, így ha akarjuk, kitolhatjuk a tágas teraszra, hogy a csillagok alatt alhassunk, míg alattunk csobog egy kis patak. Hűvösebb estéken sem kell attól tartanunk, hogy a fűtés nélküli házikóban fáznánk, mivel a lepedő alatt elektromos fűtéssel felszerelt matrac rejtőzik. A dekoráció elemei az Ezeregyéjszaka meséit idézik: kelimszőnyegek, egy antik madárkalitka, gyertyák és fényfüzérek teremtenek varázslatos hangulatot.

A harmadik “szoba” egy fa törzse köré épült nyitott terasz, ahol akár tízen is körbeülhetik a fenyőt, egy szerencsés pedig a terasz szélére szerelt hatalmas függőágyban ejtőzve szemlélheti a tájat.

A tündérházikó fürdőszobával nem rendelkezik, a vendégek rendelkezésére áll azonban a telken a tulajdonosok házában egy saját fürdőszoba – ide fél perc alatt átsétálhatnak. A telket egyébként 2000-ben vásárolta meg a Greenpeace volt igazgatója, Peter Bahouth feleségével, Katie-vel, és fél év alatt építették fel az erdei bújóhelyet saját terveik alapján. Mint írják, ők a telken álló házban élnek, vendégeik pihenését azonban a világért sem zavarnák meg: mindössze akkor jelennek meg a lombháznál, amikor a reggeli kávét hozzák át.

Az Atlanta belvárosától mindössze negyedórányi autóútra fekvő lombházat éjszakánként 360 dollárért lehet kibérelni, minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén. A tulajdonosok most kivételesen egy éjszakára is fogadnak vendégeket, ez 375 dollárba kerül.

-

Az AirBnB oldalon olvasható vendégek mind lelkes, öt csillagos értékeléseket írtak a házikóról: külön díjazták a háziak szívélyességét és az üveg bort, amely érkezéskor várta őket. Volt, aki a betervezett előkelő atlantai éttermi vacsora helyett inkább otthon maradt a lombházban, és pizzát rendelt, annyira tetszett neki a hely.

forrás: travelo.hu

Ajánlott tartalom

Áder János: a klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor

A klímaváltozás sebessége jelenleg lényegesen nagyobb, mint eddig bármikor, legfőbb kiváltó oka pedig az ember - hangsúlyozta Áder János államfő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.