Ilyen, ha egy fényképező tölti az iPhone-t

A kreatív és újrahasznosított anyagokból készült iPhone és iPod kiegészítők, úgy látszik, kifogyhatatlanok. A biciklire szerelhető töltő és a különféle mini-hangszórók után most itt a kiszuperált Minolta fényképezőkből fabrikált iPhone dokkoló, írja a treehugger.com.

Néhány vérbeli fotós valószínűleg megbotránkozik a gyönyörű, régi kamerák felkoncolásán, de az Etsy shop tulajdonosát és a dokkoló tervezőjét, Roberto Altierit ez nem különösebben zavarta. Altieri maga is a fotózás szerelmesének vallja magát, ebből merít ihletet, a törött, tönkrement kamerákból pedig alapanyagokat is. „Tinédzser korom óta szenvedélyem a fotózás, imádom a régi, analóg gépeket.” „A gondolatát sem bírom elviselni, hogy ezek a gépek csak úgy a szemétbe kerüljenek, iPhone-töltő formában talán kapnak még egy esélyt. Az ilyen típusú „upcycling” csökkenti a hulladéktermelést, és az új anyagok használatának szükségességét” – mondta a tervező Roberto Altieri. Már csak az a kérdés, hogy a „kifutó” iPhone-okat vajon milyen formában lehet újrahasznosítani.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.