Imádják az emberek, ömlenek a megrendelések az eddigi legolcsóbb Teslára

A luxusmodellek belépőszintjeként emlegetett Tesla Model 3 átszámolva 9,5 millió forinttól indul.

Több mint egy év múlva kapják meg az első tulajdonosok a Tesla eddigi legolcsóbb autójaként nemrég bemutatott Model 3-at, és ebben az első körben nagyon sokat szeretnének benne lenni. Elon Musk twitteres bejelentése szerint a bejelentés utáni első 24 órában 180 ezren rendeltek az autóból, magyar idő szerint szombat hajnalban pedig már 232 ezernél tartott az előrendelési mutató.

A Tesla alapító-vezetője nem csak a foglalási számokat tette közzé, hanem azt is elárulta, hogy a 35 ezer dolláros (kb. 9,6 millió forint) nyitóáras autót különféle felszereltséggel átlaosan 43 ezer dolláros áron rendelték meg az első nap ügyfelei. Ez darabonként 11,5 millió forintnak felel meg. Az összeg nagyjából 7,5 milliárd dollár, ami több mint 2000 milliárd forint – egyetlen nap alatt. “az elektromos autók jövője fényesnek tűnik!” – tette hozzá Musk.

A Tesla-vezér bejelentése szerint az óriási érdeklődés fényében alighanem át kell gondolják a gyártási kapacitásokat, ekkora igény kielégítésére jóval nagyobb erőforrásokat kell majd bevetni.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.