Íme a bázeli üzemanyagcellás hibrid utcaseprő jármű

Bázel most teszteli a svájci Swiss Federal Laboratories for Materials Testing and Research (EMPA) és a Paul Scherrer Institute konzorciuma által kifejlesztett utcaseprőgépet.

Az EMPA korábbi számítógépes szimulációi azt mutatták, hogy a hibrid szerkezettel akár a felére csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás a hagyományos, dízelüzemű társakhoz képest. A tesztelés során kiderült, hogy a kibocsátás minimum 40%-kal csökkent, még a hagyományos, földgázból nyert hidrogénnel is. 
A projekt támogatói a mostani használók, a Competence Center for Energy and Mobility of the ETH és a Federal Office for Energy (BFE) voltak. Az utcaseprő jármű, melyet CityCat H2 névre kereszteltek a hy.muve, vagyis az önkormányzati hidrogén meghajtású járműveket ösztönző program részeként látott napvilágot, amely a hidrogén társadalmi-gazdasági környezetét is vizsgálja.

A mostani Bucher CityCat H2 az előző dízelmotorral és hidraulikus meghajtással kiépített gépjárművet váltja egy 20 kW teljesítményű üzemanyagcellás Proton motorral, egy 12 kW/ órás lítium-polimer akkumulátorral, a Brusa elektromos hajtóműjével és egy 7,5 kilogrammos, sűrített hidrogén tárolására alkalmas rendszerrel (350 bar) felszerelt utcaseprő berendezéssel.
A koncepciót a Zöld Autó Kongresszuson mutatták be a fejlesztők.

Ajánlott tartalom

Már három európai gyártó kínál hidrogénvonatot

Már három európai gyártó kínál hidrogénvonatot - írta a Magyar Nemzet.