Íme, a hazai fejlesztésű elektromos motor szörnyeteg

A hazai fejlesztésű elektromos kerékpár/motor 4.5 mp alatt gyorsul fel százra és három óra alatt teljesen feltölthető.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban láthatunk elektromos kerékpárokat, motorokat a hazai utakon. Kovács Péter 1,5 évvel ezelőtt kezdte építeni élete első elektromos kerékpárját. 6 kw-os teljesítménnyel működött, építése 6 hónapot emésztett fel. Az e-bike-nak olyan sikere lett, hogy napok alatt elkelt az interneten.

“Ezután jött az ötlet, hogy építek egy brutálisabbat”- mondja Péter, aki jelenleg is a 13.000 w és 108km/h végsebességre képes e-bike-ot használja.


Jelenlegi teljesítménye a Raptor 165-nek:


  • 13.000 w
  • 220nm nyomaték
  • Hatótáv utcai üzemmódban: 250 kilométer felett
  • Off road üzemmódban: 100 kilométer
  • Gyorsulás 0-100 km/h: 4,5 másodperc
  • Végsebesség: 108km/h.


“A váz egy Qulbix Raptor 165-ös típus. Nagyon tetszett a geometriája, de mivel ezt a vázat már a szlovén Qulbix cég nem gyártja, így nehéz volt beszerezni, de Németországban volt egy hirdetve újszerű állapotban, egyből lecsaptam rá. Ezután jött az elektronika. Mivel szoros kapcsolatban vagyok a világ legjobb elektromos motorokat gyártó cégével (QS Motor/Taizhou Quanshun Motor Co., Ltd), így viszonylag könnyen és kedvezményesen szerzem be a nagy teljesítményű villanymotorokat és vezérlőket. Az akkumulátor 10 darab Lipo akksiból áll.”

-

Az e-bike/motor programozható, így akár a telefonról is vezérelhetjük, utcai alkalmazásra is használható elektromos kerékpárrá limitálva a sebességét 25 km/h-ra.

-

Péter terveiben szerepel az elektromos motor további fejlesztése a cél a 20,000 w és a 3.5 másodperces gyorsulás százra. Mindezt persze már slick gumin tenné és épített pályára is tervezi vinni a bestiát.

-

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.

Egy hozzászólás

  1. Hol lehet Kovács Péterrel felvenni a kapcsolatot