Íme a Hummer elektromos kerékpárja

Akárcsak a már-már legendás terepjárók, az új Hammer e-bicikli is brutálisan erős.

A Hummer terepjáróihoz tökéletesen passzoló elektromos bicikli már előrendelhető – olvasható az Ökodrive oldalán. Vaskos kerekeivel és lenyűgöző teljesítményével a Hummer elektromos biciklije éppen olyan lett, mint amit elvárnánk a gyártótól. Összkerék-meghajtás, robosztus megjelenés, elképesztő erő: a Hummer e-biciklije éppen olyan, mint híres terepjárói.

Lerántotta a leplet a GMC a Hummer EV-ről – számol be az InsideEVs. Az extravagáns modell hihetetlen méretű, technológiái pedig valódi szuperterepjáróvá teszik. A gigantikus elektromos kocsi mellett a GMC a Recon Power Bikesszal együttműködve egy új, limitált szériás e-biciklit is létrehozott. A Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike egy összkerékhajtású elektromos kerékpár.

Maga a koncepció nem újdonság, a biciklik és a motorok világában egyaránt előálltak már összkerékhajtású modellekkel, igaz, egyik terv sem vált be igazán. A probléma az, hogy nincs valójában szükség összkerék-meghajtású kerékpárokra. A Hummer esetében ugyanakkor nem mindig a ráció a szempont, az új elektromos terepjáró például 112 500 dollárba, azaz nagyjából 44 millió forintba kerül.

A Hummer EV összkerékhajtású e-bike keményfaros vázzal rendelkezik, és vaskos abroncsokon gurul. A meghajtásért egy pár Bafang agymotor felel. Összességében a kerékpár maximális fojtószelep-használat mellett 2,4 kilowatt teljesítményre képes, mindkét motor állandó teljesítménye 750 watt, csúcsteljesítményük pedig 1200 watt. A nagy erő ellenére az elektromos kerékpárokra vonatkozó jogszabályok miatt ezen termék működtetését is korlátozzák, az Egyesült Államokban például legfeljebb 45 kilométer per órás sebesség érhető el. A motorokat egy 1 kilowattórás akkumulátor táplálja, amely levehető, hogy a kerékpáron kívül is tölthesse a felhasználó.

A bicikliben több energiamód is elérhető, ez lehetővé teszi, hogy a teljesítmény a tulajdonos igényeihez igazodjon. Aktiválható például külön-külön az első, illetve a hátsó motor is, de természetesen mindkettő egyszerre is használható. A biciklihez két négydugattyús hidraulikus tárcsafék tartozik, amelyek szükség esetén segítik a lassítást. A vaskos abroncsoknak és az első felfüggesztési villának köszönhetően a tekerés viszonylag kényelmes.

A modell 3999 dollárba, vagyis megközelítőleg 1,5 millió dollárba kerül, ami annyira nem is kiugró ár az elektromos kerékpárok között. A termék egyelőre online rendelhető elő, az üzletekbe még nem érkezett meg.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.