Íme a környezetbarát esküvő

Bár elég messze van a következő esküvőszezon, sosem árt időben elkezdeni a nagy nap szervezését.

Újabban az esküvőkön a „zöld” a fehér új alternatívája. Ha véded a környezetedet -ami a lehető legjobb, amit tehetsz-, akkor minden bizonnyal hallottál már a zöld esküvőkről, avagy a teljes mértékben környezettudatos esküvőkről. A környezetbarát esküvőkön a meghívók, az ételek és az italok, a helyszín, de még a virágok és a nászút is öko-központúak.

 

Környezetbarát ételek és italok

Első lépés: Keress olyan szervizt, akik ökológiai termékeket és összetevőket szállítanak. Megannyi vega ételszállító közül válogathatsz, így megtalálni a megfelelőt, igazán nem bizonyul túl bonyolult feladatnak. Sok közülük hozzáadott cukor, tej vagy hús nélkül dolgozik.

Második lépés: Szolgáljatok fel környezetbarát körülmények között termelt borokat vendégeidnek. Válasszatok olyan borászatot, mely műtrágyától és más kémiai anyagtól mentesen gondozza ültetvényét.

Harmadik lépés: Keress olyan pékséget, amely biogazdálkodásból származó hozzávalókkal dolgozik. Figyelj az esküvői tortára is!

Negyedik lépés: Dekoráljatok újrahasznosított papírral, díszítsétek a helyszínt kézzel készített gyertyákkal!

Ötödik lépés: Lehetőség szerint a meghívókat is újrahasznosított papírból készítessétek, és kérjétek meg vendégeiteket, hogy e-mailen jelezzék, hogy el tudnak-e menni az esküvőtökre!

 

Hatodik lépés: Limuzin helyett érkezzetek lovas kocsival, romantikus hintóval a ceremónia helyszínére! Ezzel több energiát takaríthattok meg, csökkentve a légszennyezést.

 

Hetedik lépés: Lámpák helyett világítsatok gyertyákkal! Sokféle hosszú ideig égő gyertya közül válogathattok, melyek nagyon különleges hangulatot biztosítanak.

Nyolcadik lépés: Ahelyett, hogy megvásárolod az esküvői ruhádat, inkább kölcsönözz, vagy viselj vintage darabot! Ha mégis rendelésre készített ruhát választasz, kerüld a szintetikus anyagokat. Megannyi ruhagyártó készít alkalmi ruhákat organikus pamutból, kenderből és selyemből.

 

Kilencedik lépés: Tartsátok nyitott helyen a ceremóniát! A szabadtéri esküvővel kevesebb erőforrást kell használnotok. A környezettudatos párok gyakran választanak helyszínként botanikus kerteket, parkokat, környezetvédelmi területeket, vagy egyszerűen csak a hátsó kertet.

Tizedik lépés: Válasszatok vadregényes tájakat, ha nászútra mentek. Kempingezzetek, túrázzatok! Ha belföldre mentek pihenni, nem csak a repülőjegy árát takarítjátok meg, de a környezetet is véditek!

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.