Íme a Sony táblagépei

Április végén azt ígérte a Sony, hogy két különleges táblagépet dob piacra, és úgy tűnik, jól haladnak a fejlesztéssel, mert néhány szakújság már kipróbálta azokat.

Az S1-nek a többi táblagéphez hasonlóan egy nagy kijelzője van, de a ferde hátlapja miatt enyhén a felhasználó felé dől, amikor az asztalra helyezik írja az index.hu. Az S2 egyedi formát kapott, két kisebb kijelzőből áll és összecsukott állapotban simán zsebre vágható. A két 5,5 hüvelykes kijelzőt úgy osztották be, hogy az alsón jelenjen meg a virtuális billentyűzet és a játékok irányítógombjai, a fölsőn pedig a tartalom látható. Ennek csak 4G-s változata lesz, amit Magyarországon jelenleg nem tudnánk kihasználni, nincs ilyen hálózatunk. Mindkét táblagépen Android Honeycomb operációs rendszer fut, amit a Sony kiegészített néhány egyedi extrával. A QuickView nevű újítás a weboldalak gyorsabb betöltését segíti azzal, hogy hamarabb betölti a képeket és a JavaScript kódokat. A Laptop magazin azt írja, másodpercekben mérhető a különbség. Szintén egyedi fejlesztés a Quick Touch kijelzőpanel, amely az érintésérzékeny felület reakcióidejét javítja.

 
Mindkét kütyüről elérhető a Sony Qriocity tartalomszolgáltató platform, amellyel könyveket, zenéket és videókat lehet venni (de nem Magyarországon), és a kütyükön Playstation játékok is futtathatók. A táblagépek többféleképpen tudnak összekapcsolódni az otthoni eszközökkel. Az S1 és az S2 is kompatibilis a DLNA szabvánnyal, tehát a háttértárukban tárolt zenéket, filmeket és képeket wifin tudják átsugározni a szintén DLNA-s tévékre, lejátszókra. Az S1 emellett még infravörös távirányítóként is működik. Csak meg kell adni a tévé és a bluray-lejátszó pontos típusát (nem kell Sony gyártmányúnak lenniük), és azok máris tablettel irányíthatóvá válnak.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.