Íme a technológia, amely hideg időben is meleg vizet termel

Solar Panel Plus legújabb terméke a napenergiával működő vízmelegítő, amely a népszerű termoszhoz hasonló elven működik.

Múlt évben a vállalat két termékét tesztelte a kanadai ökoEnergia a Megújuló Hő program elnevezésű projektben, de az igazi próba Idaho délkeleti részén veszi majd kezdetét, ahol a társaság egy napenergiával működő vízmelegítőt létesített Homestead Family nevű étteremben, Blackfootban.

Ha sikerül a telepítés és hideg időben is sikerül napenergiával a víz melegítése, egy nagy előrelépést jelent a napenergia és a fosszilis tüzelőanyagok versenyében. Az éttermek nagy fogyasztói a meleg víznek, és azok a napenergia létesítmények, amelyek hideg időben is működnek alacsony költségűnek tekinthetők, és relatív rövid idő alatt megtérül ennek a költsége, ha nagy mennyiségű felhasználóról beszélünk.

Ajánlott tartalom

Az Európai Bizottság továbbra is gáztakarékosságot javasol az uniós tagállamoknak

Az Európai Bizottság azt ajánlja, hogy az uniós tagállamok az ellátás biztosítása és a piacok stabilizálása érdekében továbbra is takarékoskodjanak a gázzal - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.