Íme az Arab farkas

A Veresegyházi Medveotthon szakmai stábját Dubajba invitálták, amelynek kiindulópontja az arab farkas volt. Többek között, azért mert ez a ritka faj már a kihalás szélén áll. Az út másik központi témája a medveotthon farkas centrummá való erősítése volt.

A tanulmányúton a magyar csoport végiglátogatta az Arab Emirátusok összes jelentősebb egzotikus állatokat tartó intézményét. Mivel nagyon sok magyar szakember dolgozik az Arab Emirátusokban az állattudomány területén, a kapcsolattartás is kiemelkedő szerepet kapott az utazás során. A medveotthonban jelentős farkas állomány van, és tovább szeretnék szélesíteni a palettát. Arab farkast is szeretnének Magyarországra hozni tartási, bemutatási célból, és erre a legjobb mód, ha arra a területre látogatnak, ahonnan be lehet őket szerezni. Az Arab Emirátusokban főleg magán állatkertek vannak, a sejkek és kalifák számára ez a gazdagság egyik jele. A medveotthon szakmai csapata olyan területeket járt be, melyek állatkerti látogatók számára nem elérhetők.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendége Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon vezetője elmondta, hogy az arab farkas sokkal mozgékonyabb, mint a hazánkban ismert európai szürke farkas, egy 3-3,5 méter magas falra gond nélkül felmászik. Az otthon vezetője számára az utazás nagyon hasznos tapasztalat volt. Ahogy látta, az arab farkas tartásánál jobban meg kell dönteni a kiugrás gátlót, mint amilyet előír az európai szabvány. Mivel Veresegyházán jelenleg is épül a kifutó, ez az információ mindenképpen hasznosnak bizonyult a fajtával kapcsolatban.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.