Íme az újrahasznosítható cipős doboz

Innovatív ökocsomagolást vezetett be a PUMA Clever Little Bag néven, amely a magyarországi kereskedelmi egységben is elérhető.

A neves iparművész, Yves Béhar által tervezett csúcstechnológiájú csomagolási és disztribúciós rendszer alkalmazásával a cég új mércét állított a sportlifestyle termékeket gyártó és forgalmazó cégek számára.  Az új, innovatív megoldások jelentősen csökkenteni fogják a hulladék és CO2 kibocsátást, amelyet a hagyományos csomagolóanyagok, mit például a cipős dobozok és polietilén táskák, zacskók okoznak. Mindez jó alapot ad a cég  célkitűzésének, hogy csökkentse a szén, az energia és a víz felhasználását, valamint a károsanyag-kibocsátást 25%-kal. A PUMA a nemzetközi cipő-, ruházati- és felszerelés termékpalettáját úgy fejleszti, hogy 2015-re annak 50%-a megfeleljen a most ismert legjobb fenntarthatósági szabványoknak. A következő mérföldköve a PUMA arra irányuló küldetésének, hogy a világ legrokonszenvesebb és legfenntarthatóbb cége legyen egy olyan innovatív csomagolási és terjesztési rendszer bevezetése volt, amelynek keretében a PUMA termékeknél a cipős dobozokban használt papír mennyiségét 65%-kal és a szénkibocsátást évente 10 tonnával csökkenti – a fennmaradó csomagolóanyagok pedig 2015-re teljesen környezetbarát anyagok lesznek. A cég a San Francisco-i Yves Béhart kérte alkotótársul, hogy közösen gondolják újra azt a megoldást, ahogy a cég által évente gyártott és eladott milliónyi cipőt csomagolják.

újrahasznosított Puma Clever little Bag

 

A kevesebb csomagolás kevesebb nyersanyagot jelent, kevesebb víz- és energiafelhasználást a gyártáshoz, és a kevesebb súlyt, amit szállítani kell – és végül kidobni. Béhar által tervezett Clever Little Bag a karton cipős dobozt egy újrahasználható cipős zsákkal váltotta ki, amely megvédi a cipőket attól a pillanattól, amikor elhagyják a gyárat addig a pontig, amikor megérkeznek a vevőig – ezáltal a gyártási oldalon megtakarítást eredményez a kevesebb csomagolóanyag miatt, csökkentve a szállítási súlyt és feleslegessé téve a plusz műanyag zacskókat.  A Clever Little Bag alkalmazásával elért 65%-os papírfelhasználás-csökkenés eredményeképpen a cég csökkenti a víz, az energia, a fűtőolaj felhasználását a gyártás szintjén 60%-kal évente. Más szavakkal: körülbelül 8500 tonnával kevesebb papírt használunk, 20 millió Megajoule energiát takarítunk meg, 1 millió literrel kevesebb fűtőolajat használunk fel és 1 millió liter vizet takarítunk meg. A szállítás folyamán 500.000 literrel kevesebb üzemanyagot használunk, és végezetül a hagyományos bevásárlótáskák könnyű és okos táskákkal való kiváltásának köszönhetően a súlykülönbözet miatt 275 tonna műanyagot takarítunk meg.  Azáltal, hogy a cég lecseréli az üzleteiben eddig használt műanyag- és papírtáskákat környezetbarát, lebomló táskákra, a lifestyle cég 192 tonna műanyagot és 293 tonna papírt takarít meg évente.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.