Íme, egy trendi elektromos motor

Daniel Kim, a Lit Motors alapítója szerint találmánya, a C-1 ötvözi a motor előnyeit az autók által nyújtott kényelemmel és biztonsággal.

A C-1 önmagát képes egyensúlyozni giroszkópok segítségével, a tesztek szerint még egy kisteherautó sem képes felborítani az elektromos kétkerekűt. Az ilyen technológiát tartalmazó motoroknak eddigi egyik legnagyobb hátránya az volt, hogy éles kanyarokat nehéz volt velük bevenni. Kim szerint a C-1 sikeresen kiküszöböli ezt a hibát a meglévő rendszerek továbbfejlesztésével. A különleges járműnek több változata is kapható lesz, a 8-10 kilowattórás akkumulátorral rendelkező darabokkal 354 kilométert tehetünk meg egy feltöltéssel, a 4-6 kilowattórás modellnél ez a szám 241 kilométer. Mindkét fajta C-1-es meglepően gyors lesz, 193 kilométer/órás végsebességgel rendelkeznek. A motor ráadásul automatikusan csatlakozik az internethez, így folyamatosan képes figyelni és analizálni a közlekedést és az időjárás változásait. A gyártó cég 2014-ben tervezi piacra dobni a terméket, melyet 250 dolláros (55,000 forint) letét fejében bárki lefoglalhat. Az érdeklődés nagy, már most hosszú várólistákon sorakoznak a jövőbeli tulajdonosok.

Ajánlott tartalom

Milyenek lesznek a jövő elektromos autói?

Ezek az elektromos autók még nem kaphatók kereskedelmi forgalomban, de a koncepciótól a gyártásig különböző szakaszokban vannak jelenleg – az is előfordulhat, hogy néhányan egyáltalán nem kerülnek az utakra.