Íme Szingapúr fenntartható pavilonja a 2010-es Világkiállításra

A Kay Ngee Tan és Partnerei Építész Iroda által tervezett pavilon lesz a helyszíne a 2010-es világkiállításnak. A tervezők a pavilonnal tisztelegnek a szingapúri kultúra előtt, mely összekeveredik a fenntartható építészettel.

A pavilon távolról zenedoboz képét festi elénk, hiszen az elemek zenekart alkotnak az érzékek szimfóniájáért. A tervezési koncepció két fő eleme – a víz és a kert. Különös hangsúlyt kapott a hőszabályozás is – a pavilon hőmérsékletét kevés energia felhasználásával szabályozzák majd.
Tetőkert is díszíti a Városi Szimfónia nevet viselő pavilont, mely megépítésénél az építők olyan sok újrahasznosított anyagot használ fel, amennyire az csak lehetséges. A tervezők nem fukarkodtak a napelemek használatával sem, így a napenergiának is döntő szerep jut majd a továbbiakban.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.