Indiában is növekvő probléma az elhízás és a diabétesz

Miközben nehézséget okoz India 1,2 milliárdos népességének táplálása, egyre nagyobb problémát jelent a középosztálybeli gyerekek elhízása és a cukorbetegség.

Ez a réteg volt az, amelyik leginkább profitált az elmúlt évtized gyors gazdasági növekedéséből. A fiatalok életmódja megváltozott, egyre több időt töltenek például plázákban, keveset mozognak és sok gyorséttermi ételt esznek. Anup Miszra, egy Újdelhiben működő, diabétesszel és elhízással foglalkozó központ elnöke elmondta, hogy Indiában közel 51 millió cukorbeteg él, ez a legmagasabb szám a világ országai között. A diabéteszes emberek száma az elmúlt húsz év alatt csaknem 150 százalékkal emelkedett. Egy 15 indiai városban elvégzett, 4 ezer gyerek bevonásával készült tanulmány adatai szerint az öt és 14 éves korúak közel negyede (23 százaléka) túlsúlyos, 11 százaléka pedig kövér.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.