Indonézia geotermikus lépései a fenntartható környezetért

Egy új befektetési alap megduplázhatja Indonézia geotermikus energia kapacitását.

“Indonézia rendelkezik a világ legnagyobb geotermikus energia potenciával”, magyarázta Katherine Sierra a Világbank Fenntartható Fejlődés alelnöke. “A társfinanszírozás segíteni fog Indonéziának, hogy csökkentse a fosszilis tüzelőanyagok használatát, illetve a gyorsan növekvő energiaigény kielégítését. Ez a gyakorlati tevékenység, akár jelzés értékű is lehet a fejlődő országok számára is, a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben.”
Az Amerikai Egyesült Államok 400 millió dolláros terve, a vagyonkezelői alap a tiszta technológiáért (Trust Fund Committee of the Clean Technology, CTF) bizottsága biztosítja majd az összeget, amely teljesen kiaknázza Indonézia megújuló energiaforrásait, köztük a geotermikus energiát. Illetve támogatja a kormány törekvéseit, vagyis az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését 26 százalékkal 2020-ra.
Indonézia a negyedik olyan ázsiai ország, amely igénybe veszi a CTF alapjának segítségét a geotermikus energia felhasználásában. A másik három ország közé tartozik a Fülöp-szigetek, Thaiföld és Vietnám.

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.