Indul az elektromos kerékpárok pályázati pénzosztása

Mától ismét lehet pályázni elektromos kerékpáros támogatására.

A közlemény szerint az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírás második körében január 4-8. között várják a pályázatokat. Az első etap nyertesei több mint ezer pedelec beszerzéséhez kaphatnak összesen közel 110 millió forintot. Az ITM a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében hirdette meg az elektromobilitást ösztönző, 1 milliárd forint keretösszegű pályázatát elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak 2020. november 23-27. között zajlott le, komoly érdeklődés mellett, hiszen 1019 pályázat részesült kedvező elbírálásban, összesen közel 110 millió forint értékben. A támogatói okiratok aláírása és a támogatások kifizetése folyamatosan zajlik, a nyertesekről a lebonyolító IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján olvasható tájékoztatás – idézték a közleményben Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárt. A kiírás változatlan, ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében.

A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni. A támogatás a jármű eladási árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. Az IFKA a második körben is 20 munkanapon belül dönt a pályázat támogathatóságáról, majd újabb 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadja a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázó részére – közölte az ITM.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.