Ingyen parkolhatnak a bioetanollal hajtott kocsik ez évtől Győrött - közölte Ottófi Rudolf alpolgármester pénteki sajtótájékoztatón Győrött.

Ingyen parkolhatnak a bioetanollal hajtott kocsik Győrött

Ingyen parkolhatnak a bioetanollal hajtott kocsik ez évtől Győrött – közölte Ottófi Rudolf alpolgármester pénteki sajtótájékoztatón Győrött.

Tájékoztatása szerint egész évre szóló térítésmentes parkoló-bérletet kapnak azok az autótulajdonosok, akiknek a jármű forgalmazója dokumentálja, hogy az autót bioetanol és benzin keveréke működteti.   A kedvezménnyel szeretnék ráirányítani a figyelmet a környezetbarát üzemanyag használatára – hangoztatta a politikus. Hozzátette: a hajtóanyag 15 százaléka benzin, 85 százaléka pedig növényi eredetű. Ez utóbbi megköti a járművek által kibocsátott szén-dioxidot. Az üzemanyag felhasználásnak ez a módja a kőolaj készletet is kíméli – jegyezte meg az alpolgármester.

Az MTI kérdésére válaszolva Ottófi Rudolf elmondta: Győrött jelenleg mindössze fél tucat kocsi alkalmas az új típusú üzemanyag használatára. Így tehát nem sok bevételtől esik el a város a pakolási kedvezmény megadása révén, amelyről a közgyűlés döntött még a múlt év végén.

Győrött egyelőre egy benzinkútnál kapható a speciális üzemanyag. A régióban Bábolnán is van ilyen tankoló állomás.

Ajánlott tartalom

8 milliárd forintért építenek biomassza-fűtőművet Kecskeméten

Mintegy 8,5 milliárd forint összegű fejlesztéssel biomassza-fűtőművet létesít és új távhő gerincvezetékeket épít ki a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. a városban - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.