Így parkolhat ingyen

Ingyen parkolhatnak Győr belvárosában az elektromos meghajtású járművek, ha a közgyűlés pénteken elfogadja az erről szóló előterjesztést.

A közgyűlés gazdasági és tulajdonosi bizottságának indítványa emlékeztet arra: április közepén átadtak az egyik parkolóházban egy, ezeket a járműveket kiszolgáló, ingyenesen használható töltőállomást, ezzel is ösztönözve az új technológia elterjedését. Győr a környezettudatosságot is szem előtt tartja, ezért támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fejlődés és a környezetvédelem közös megjelenítői. A villamos járművek nem okoznak további közvetlen levegőszennyezést és további zajterhelést – hívja fel a figyelmet az indítvány. Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az e-töltőállomás megnyitásakor jelezte az MTI-nek nyilatkozva: a városvezetés gondolkozik rajta, hogy milyen további kedvezményeket adhatna az elektromos meghajtású járműveknek.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.