Ingyen üzemanyag Budapest belvárosában

Akinek elektromos autója van, a BKK-nak hála ingyen használhatja a két parkolóhelyet, az ELMŰ meg elintézte, hogy ingyen tölthesse fel üzemanyaggal, vagyis árammal a járművet.

Kiderült, hogy számtalan ilyen töltőállomás van Budapesten. Arról volt tudomásunk, ami évek óta üzemel az ELMŰ székháza előtt, de a BKK honlapja szerint pár hete már a Clark Ádám téren, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Margit szigeten, a Fő utcában és az Istenhegyi úton is lehet ingyen tölteni az autót.

elektromos autó töltőállomás térkép

Az elektromos autókról:

Valószínűleg a mai kor embere nem is gondolná, hogy az elektromos autók első szériái, kezdetleges verziói már az 1800-as évek elején megszülettek. A technológia egy itáliai tudós, Volta nevéhez fűződik. Az elektromos autó a belsőégésű motor helyett egy elektromotort és motorvezérlőt használó, alternatív hajtású jármű. Az elektromos energiájának forrása akkumulátor, melyek legtöbbször újratölthető akkumulátorok. Más újratölthető elektromos autók (ultrakapacitásnak is nevezett) szuperkondenzátorban, vagy lendkerékben tárolják az elektromosságot. A teljesen elektromos autókat akkumulátoros elektromos autónak nevezik, amíg azok töltés-kisütő üzemmódban vannak. Az elektromos járművek lehetnek autók, könnyű teherautók, vagy lassú járművek.

Egy korábbi videónk az elektromos autókról:

[media id=108 width=600 height=340]

Ajánlott tartalom

Elektromos buszt tesztelnek Győrben

A Kravtex-Kühne csoport által Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott, teljes mértékben elektromos autóbusz tesztelését kezdi meg a Volánbusz Zrt. a győri tömegközlekedésben - tudatta a közlekedési vállalat pénteken az MTI-vel.