Ingyenes a tömegközlekedés hétfőn Budapesten

A havazás miatt hétfőn 24 óráig ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

Azt írták, az ingyenességet a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon). Hozzátették: az intézkedésről megkezdték minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő értesítését, és őket utastájékoztatási feladatokra irányítják át. Az intézkedés célja, hogy ezáltal is biztosítsák mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének – írták. A BKK azt kéri, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. A kötöttpályás fővonalak, a metrók és HÉV-ek megbízhatóan közlekednek, néhány kivétellel a villamosjáratok is járnak – közölték. A hegyvidéki buszjáratokon jelentős a fennakadás, a számos baleset és keresztbefordult autók miatt is. Az intézkedés rendkívüli, kizárólag hétfő éjfélig szól – hangsúlyozták. A BKK azt írta, kérik és köszönik az utasok megértését a havazás miatt bekövetkezett forgalmi zavarok miatt, azon dolgoznak, hogy a forgalom mihamarabb helyreálljon, az FKF pedig végzi az utak síkosságmentesítését.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.