Innováció és a bambusz esete

A bambusz több mint a pandák eledele. Ez a rendkívül gyorsan növekvő növény megújuló energiaforrás. A bambuszt nem csak hagyományos módon használják fel – már a mainstream termékek is megtalálták az utat. A következőkben öt bambuszból készült terméket mutatunk be.

Bamboo számítógépek
Bambusz és a számítógépek? Ez a párosítás vajon több, mint egy reklámfogás? Az ASUS laptopjának borítása bambuszból van, amely nem csak tartós, de biológiailag lebomló, természetes és nagyon csinos.

ASUS

A Dell egy lépéssel tovább ment a környezetbarát számítástechnikai útján. Ez a rendszer 70 %-ban újrahasznosított anyagokból készül.

Dell

 

Bambusz épületek
Az összecsukható bambusz házakat, melyeket sátorként is használhatunk, Ming-Tang tervezte. A kecses design a klasszikus oragamit idézi.

bambusz épület
 
Bambusz művészet
A Kortárs Japán Mesterek kiállítását New Yorkban rendezték meg. A kiállításon használati tárgyakat is bemutattak, ilyen volt a bambuszból készült ceruzatartó is. A bambusz vékony szálait szokatlan szobrokká alakították, így valami igazán különleges jött létre. 

Bambusz járművek
A bambuszból készült koncepcióautót egy japán bemutatóteremben láthatta először a közönség, még a múlt év végén. Egyáltalán nem közútra készült, de az elektromos jármű 30 mérföldet tud megtenni egy feltöltéssel.

Ajánlott tartalom

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover tulajdonosa

Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover (JLR) járműgyártó csoport tulajdonosa, a Tata Motors. A BBC brit közszolgálati médiatársaság szerdán ismertetett értesülése szerint a több milliárd font értékű beruházásról a Tata elnöke a jövő héten írja alá a hivatalos megállapodást Londonban a brit kormánnyal.