Intelligens LED-ek: hogy a zöldségesnél se tévedjünk el

Íme egy új technológia, mely kifejezetten arra hivatott, hogy vásárlás közben segítsen nekünk.

Mindennapos probléma, hogy betérünk a közeli nagyáruházba, vagy éppen a helyi zöldségeshez, és a hatalmas kínálattól egyszerűen elveszettnek érezzük magunkat. Ilyenkor sokat segíthet, ha ott lapul a zsebünkben a bevásárlólista, de ettől persze még nem találjuk meg gyorsabban a csicsókát, vagy éppen a mángoldot. A Philips pontosan ezt a problémát kívánja orvosolni a most bejelentett intelligens LED-es világító rendszere révén. A rendszer működése roppant egyszerű. Amikor betérünk a boltba, az okostelefonunkon egyszerűen csak ki kell választani, hogy milyen ételt szeretnénk készíteni. A megfelelő alkalmazás gyorsan kiválasztja nekünk a legjobb receptet és kilistázza annak hozzávalóit.

Ebben eddig nincs is semmi különös, azonban most jön be a képbe a turpisság. Az okostelefonunk ugyanis kommunikálni kezd a mennyezetbe szerelt intelligens Philips LED-ekkel, melynek révén a kijelzőn rögtön megjelenik az az útvonal, melyet bejárva minden hozzávalót gyorsan és egyszerűen begyűjthetünk. A kereskedők részéről a rendszer bevezetése természetesen némi befektetést igényel, a későbbiekben viszont akár jelentős forgalomnövekedés is várható az új technológiától: ha elsétálunk az akciós banán mellett, akkor a telefon hevesen jelezheti számunkra, hogy nehogy már véletlenül kihagyjuk a remek áron kínált déli gyümölcsöt.

forrás: technet.hu

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.