iPhone-ok segítik brit diákok tanulását

Harminc londoni középiskolás ingyen iPhone-t és 15 fontnyi kreditet kapott, hogy a telefonok és a pénzért letölthető alkalmazások segítsék őket a tanulásban.

A diákok által letöltött népszerű szoftverek között a periódusos rendszer, Shakespeare, történelmi érettségi tételek, algebra és a bibliai tanulmányok is megtalálhatók – olvasható a The Daily Telegraph internetes kiadásában.
Stephen Byrne igazgatóhelyettes szerint az iskolában szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hogy a diákok mire használják telefonjaikat. Az osztályban tilos a Facebook és a készülék hangjait is ki kell kapcsolniuk.
“A diákokat a tanulást segítő alkalmazások letöltésére ösztönözzük, hasznosságukkal kapcsolatban pedig véleményüket kérjük” – magyarázta az igazgatóhelyettes, hozzátéve, hogy a leghasznosabb információt iTunes utalványokkal jutalmazzák, amelyeket a diákok belátásuk szerint használhatnak fel.
A tesztben részt vevő diákoknak mindössze a készülékekkel bonyolított hívások árát kell kifizetniük, a többit a brentfordi tanulási központ fizeti. A kísérletben azt próbálják megfigyelni, hogy a diákok miként használják telefonjaikat a tanulási folyamatban.
“A mobiltelefonokat az iskolák többségében zavaró tényezőnek tekintik, és tiltják azok használatát. A számítógépekkel való tanulás eredményességét viszont még senki sem bizonyította” – magyarázta Katie Ivens a Campaign for Real Education civil szervezet képviselője.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.