A konténerek ily módon történő újrahasznosítása nem újkeletű ötlet, ám elég ritka a konkrét megvalósulás. Most Providence városa vág bele a Box Office koncepcióba a lepusztult városrészek és a minden cél nélkül tárolt konténerek „felfrissítésével”.

Irodaház konténerből

A konténerek ily módon történő újrahasznosítása nem újkeletű ötlet, ám elég ritka a konkrét megvalósulás. Most Providence városa vág bele a Box Office koncepcióba a lepusztult városrészek és a minden cél nélkül tárolt konténerek „felfrissítésével”.

A polgármester örömmel támogatta a beruházást, mint mondta az ilyen kreatív és környezettudatos fejlesztések egyre jobban kezdenek elterjedni a városban, a zöld innovációt és a társadalmi felelősségvállalást kitűző vállalkozásoknak köszönhetően.
Az építkezés a város posztindusztriális területén kap helyet, melynek során egy kicsi és energiahatékony irodát húznak fel, 25%-kal kevesebb energiaigénnyel, mint a hagyományos, új irodaházak. A fő cél egy jól szigetelt épület volt, nagy ablakokkal, a leghatékonyabb HVAC rendszer felhasználásával. Üzemeltetése nem a fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik, a hűtést és a fűtést decentralizált hőszivattyúkkal oldják meg. A világításhoz szükséges áram mennyiségét is sikerült redukálni egy kombinált rendszer segítségével; a hagyományos fényforrások és a napfényt érzékelő szenzorok együttes munkája látja el az épületet világítással. Kizárólag környezetbarát anyagokat és nem ásványolaj alapú szigetelést használnak. A színes háromemeletes épület 32 konténerből áll, 94 tonna acélt foglalva magában, és 12 hivatali egységnek biztosít helyet.
Az épület olcsó kivitelezési költségei, a környezetbarát filozófiája és a kortárs design már több helyi művész, kezdő vállalkozó valamint kisvállalkozás érdeklődését felkeltette, többen tervezik az irodaház „zöld lízingjének” kihasználását.

Peter Gill Case, a projekt tulajdonosa és fejlesztője elmondta:
A Box Office-t a gazdasági válság hívta életre. Több ezer üres konténer hever az amerikai kikötőkben a jelenlegi kereskedelmi deficit miatt, melyek alkalmasak időszerű, környezetbarát építési elvek, a gazdaság igényeinek megfelelő, magas színvonalú tervezések megvalósítására megfizethető áron.

Ajánlott tartalom

Rengeteg gyerek halálát okozza a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után - közölte szerdán a The Guardian egy új tanulmány alapján.